Supervisie en leertherapie over Systeemtherapie en ACT.

Supervisie Systeemtherapie

Tijdens supervisie leer je je vaardigheden en therapeutische houding als Systeemtherapeut verder te ontwikkelen.

Aan de hand van jouw casussen bespreken we hoe jij jezelf meer kan profileren én je verder ontwikkelt in het leggen en onderhouden van contacten, het beïnvloeden van vastgelopen systeemdynamieken. Hierin kijken we naar wat er op verschillende niveaus invloed heeft (in het gezin, de omgeving van het gezin, vanuit de achtergrond van de gezinsleden, vanuit jouw achtergrond, de instelling waar je werkt). Ook staan we stil bij de dynamiek tussen jou als supervisant en mij als supervisor.

Zo onderzoeken we alle niveaus waarin groei en ontwikkeling mogelijk is en leer jij nieuwe inzichten en ervaringen te benutten voor jouw leerproces.

Door de veilige, gestructureerde en persoonlijke sfeer kon ik mij kwetsbaar opstellen bij Denise. Hierdoor heb ik vanaf het begin zo ontzettend veel geleerd en mezelf écht kunnen ontwikkelen.

Ik gun iedereen supervisie van Denise

Maartje Snoek, Supervisant Systeemtherapie-opleiding NVRG

Een van de vele dingen die ik geleerd heb in de supervisie bij Denise is om meer bewust te zijn van de “schat” die je in handen hebt met het parallelle proces tussen jou en de client en mijzelf meer bewust te zijn van mijn eigen gevoelens in relatie met clienten en dit ook te durven gebruiken in de systeemtherapie.
Denise leeft dit echt voor in de supervisie door geregeld haar eigen ervaring en gevoel te benoemen. Daarnaast voelde ik mijzelf erg op mijn gemak bij Denise en heb ik veel geleerd van haar kennis over ACT.

Dagmar Jongman

Supervisie ACT

Supervisie over ACT begeleiding/behandeling richt zich jezelf verder ontwikkelen in het procesgericht werken met ACT en het vormgeven van de therapeutische relatie.

Mijn specialiteit in supervisie over ACT: ACT gebruiken in systeemtherapie (Samen ACTief in je gezin) voor gezinnen met jongeren en adolescenten, ACT voor cliënten die uit balans geraakt zijn (ACT in Balans) en ACT in Relatietherapie (ACT in Love).

ACT coaches en therapeuten kan ik supervisie bieden over ACT in begeleiding aan jongeren, ouders en gezinnen-partners.

Kosten Supervisie Individueel

45 minuten 90 euro (op locatie)
60 minuten 120 euro (op locatie)
45 minuten 60 euro (online)
60 minuten 90 euro (online)

Kosten Groepssupervisie

45 minuten 90 euro (op locatie)
60 minuten 120 euro (op locatie)
45 minuten 60 euro (online)
60 minuten 90 euro (online)

* Alle prijzen zijn exclusief btw.

Leertherapie

Het doel van leertherapie is bewustwording én het verder ontwikkelen van jouw vermogen tot zelfreflectie.

Door leertherapie leer je zicht te krijgen op gewoonten en patronen in het werken met cliënten. Je leert stil te staan bij vaardigheden én houdingsaspecten die je verder wilt ontwikkelen. Het kennen van jouw waarden en het ontwikkelen van zelfbewustzijn is een belangrijk onderdeel van de leertherapie.

Je leert te reflecteren op situaties die je raken/beïnvloeden in het werken met cliënten. We bespreken deze situaties op zo’n manier dat jij je meer bewust wordt (erkennen en herkennen) van eigen gevoeligheden die invloed hebben op jouw functioneren in relaties én in de therapie.

Binnen de leertherapie kunnen zullen we ook kijken naar de herkomst van jouw gewoonten en patronen door te kijken naar je gezin van herkomst. Het boek ‘waar het vandaan komt’ van Vienna Pharaon is hier een helpend hulpmiddel.

Leertherapie kan gelden als onderdeel van het opleidingstraject voor registratie als Systeemtherapeut en STW bij de NVRG én als opleiding tot  psychosociaal therapeut ACT-coach van o.a Stresswise Academy.

Leertherapie kan je ook gebruiken om jezelf als Systeemtherapeut, ACT-coach of  – therapeut bewuster en zelfverzekerder te worden in je werk.

Leertherapie kan individueel of in een groep plaatsvinden. Sessies kunnen in een mix van op locatie en online plaatsvinden.

Vanaf 2025 zullen er ook groepsleertherapie weekenden/midweken worden aangeboden, wil je meer informatie mail dan naar:  mail@act-fabriek.nl 

Kosten Leertherapie Individueel

45 minuten 90 euro (op locatie)
60 minuten 120 euro (op locatie)
45 minuten 60 euro (online)
60 minuten 90 euro (online)

Kosten Leertherapie in een groep

2 personen 60 minuten
3 personen 90 minuten
55 euro per persoon per sessie (op locatie)
45 euro per persoon per sessie (online)

* Alle prijzen zijn exclusief btw.

Supervisie en leertherapie individueel wordt gegeven door

Denise Matthijssen en Els de Rooij.

Denise Matthijssen. SPV en Systeemtherapeut, opleider en supervisor NVRG en ACT trainer/opleider en supervisor.

Mijn stijl van supervisie én leertherapie geven is ervaringsgericht en ik gebruik begrijpelijke eenvoudige taal.

We kijken samen naar wat jij wilt leren om je te ontwikkelen tot een zelfbewuste therapeut met een eigen stijl. Centraal staat hoe jij jezelf wilt ontwikkelen.

Kenmerken van mij als persoon zijn rustig, betrokken, niet oordelend en prikkelend.

Mijn expertise ligt op het vlak van werken met jongeren, jongvolwassenen en hun gezinnen en alle uitdagingen waar zij in deze fasen van hun leven voor staan. Daarnaast ligt mijn ervaring in het werken met stellen op basis van ACT. Ik ben erkend NVRG supervisor en leertherapeut.

Supervisie over systeemtherapie kan voor Systeem-therapeutisch werkers (STW) en Systeemtherapeut in opleiding (ST) gelden als onderdeel van het opleidingstraject voor registratie bij de NVRG.

 

Samen stil staan bij het proces van de cliënt, zien waar dit proces ook jou beweegt en raakt, overzicht krijgen, adviezen, ervaringsgerichte oefeningen. Dit alles draagt bij aan het ontwikkelen van je eigen kapstok die je leert gebruiken als houvast in je therapieën.

De gesprekken maken je bewust van datgene dat je soms al onbewust toepasten zo scherpt het jou (en ook mij ;-)) als professional en houden we samen het vak in beweging.

Ik ben geregistreerd VGCt supervisor. Mijn expertise en passie ligt op het geven van supervisie bij het werken met ACT. (Derde generatie gedragstherapie). 

VGCt supervisie of GZ supervisie 60 minuten voor 120 euro

Voor meer informatie over supervisie bij Els de Rooij zie: elsderooij.nl

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in op mijn mailinglijst om het laatste nieuws en updates te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!