Trainingen

De trainingen bij de ACT fabriek zijn uniek.

De ACT trainingen zijn geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen én bijna nergens anders te volgen,

De trainingen zijn ervaringsgericht én gebaseerd op ACT en systeem therapeutische technieken.

De ACT trainingen vinden plaats in een veilige leeromgeving én bieden je direct praktische. handvaten.

De trainingen kunnen Incompany aangeboden worden of op onderstaande data met open inschrijving!

Wil jij met je hele team een unieke ACT training Incompany? Neem dan contact met ons op en we maken een voorstel op maat voor jullie. 

De trainingen bij de ACT fabriek bieden jou:

$

Praktische handleidingen in begrijpelijke taal, die je direct in je begeleiding kan gebruiken,

$

Ruimte om vaardigheden te ontwikkelen in een veilig leerklimaat,

$

Gratis hulpmiddelen voor bij je sessies,

$

Deskundige begeleiding door ervaren ACT therapeuten/docenten die ACT in hun vezels hebben zitten,

$

Accreditatiepunten voor o.a. VCGT, FGzPt, NIP Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP A&O, NVRG en de LV-POH-GGZ.

$

Kwalitatief keurmerk vanuit het CRKBO.

ACT in Balans

(2 daagse training op locatie)

ACT in balans is een werkboek én programma voor professionals die ACT op een praktische manier willen gebruiken binnen hun coaching/therapie voor mensen met vermoeidheidsklachten, zingevingsvragen of m.b.t. het voorkomen/herstellen van burn-out.

Accreditatie: is aangevraagd/afgegeven voor de LV-POH-GGZ. de VGCT en het NIP,  NIP A&O én NIP Lichaamsgericht Werkend Psycholoog.

Vooropleiding: voorkennis van ACT.

Prijs: 575,- euro

Overige kosten: aanschaf werkboek ACT in Balans ( 29.50 euro). Dit boek dient voor aanvang van de training in je bezit te zijn,

Locatie: Unieplaza Culemborg

Data met open inschrijving:
– 7 en 21 november 2024

– 4 en 18 maart 2025

– 2 en 16 september 2025

Les door: Els de Rooij

Ontwikkeld door: Denise Matthijssen en Els de Rooij.

Inbegrepen: trainershandleiding ter waarde van 29 euro, koffie/thee én verzorgde lunch.

ACT your way

(2 daagse training op locatie)

ACT your way is een programma met werkboek én trainershandleiding gericht op jongeren en jongvolwassenen van 15-25 jaar die veranderwensen hebben m.b.t hun identiteits- en autonomie ontwikkeling. Tijdens deze 2-daagse ervaringsgerichte training ACT your way voor professionals leer je ACT your way individueel en in een groep te gebruiken.

Accreditatie: Accreditatie is afgegeven door

– LV-POH-GGZ,

– NIP/NVO

– Register Vak therapie

VGCT.

Vanuit de accreditatie bij het NIP/NVO is deze training ook geaccrediteerd voor het SKJ voor herregistratie.

Vooropleiding: Voorkennis van ACT .

Prijs: 575,- euro

Overige kosten:

De aanschaf van het werkboek (31.50) en de trainershandleiding ACT your way (29.50). Beide dienen voor aanvang van de training in je bezit te zijn.

Locatie: Unieplaza Culemborg

Data met open inschrijving:

– 12 en 26 november 2024 (extra training)

– 1 en 15 april 2025

–  15 en 29 september 2025.

Les door: Denise Matthijssen

Ontwikkeld door: Denise Matthijssen. Els de Rooij en Denise Bodden.

Inbegrepen: koffie/thee én verzorgde lunch.

Wat de training ACT your way voor mij extra waardevol maakte, is dat ik weer even zelf kon ervaren wat dit soort oefeningen met me doen. Zodat ik me ook weer beter kan voorstellen wat ze doen met de jonge mensen die ik begeleid.

Anouk Markerink

Mede-eigenaar van Talent&Leren

 Ik vond het heel fijn om ervaringen uit te wisselen in deze groep, ‘jongere’ te zijn en veel te oefenen. Wat betreft de aandachtsoefeningen hebben we nieuwe speelsere ideeën gekregen en uitgeprobeerd. Ik besef nu veel beter hoe zinvol ze zijn en kan dat nu ook beter uitleggen aan deelnemers. Tenslotte was het goed om mee te maken dat ‘ACT your way’ naast serieus, ook leuk en gezellig kan zijn én natuurlijk hoe belangrijk verbinding en veiligheid zijn.

Karen Molenaar

Jeugdcoach

Inspirerend om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen met verschillende disciplines. En samen ervaren dat aandacht, humor en luchtigheid effectief zijn bij het bespreken van de keuze voor bepaald gedrag 😉

Marloes van de Wijdeven

GZ-psycholoog en orthopedagoog, OOG Psychologen Eindhoven

ACT in love

(4 daagse training op locatie)

ACT in love is een boek  wat zich richt op het omgaan met verschillen én jezelf blijven in de relatie. Clienten gebruiken dit boek om zich voor te bereiden op sessies zodat tijdens de sessies effectief gewerkt kan worden.

Tijdens de 4 daagse training ACT in love leer je met een praktische handleiding hoe jij ACT stap voor stap in relatie-coaching of -therapie kan in zetten. Na de training kan je er direct mee aan de slag!

Je leert hoe je je clienten actief aan het werk kan houden én kan bijdragen aan verandering in de partnerrelatie. Je ontwikkelt een stevige, zelfbewuste rol vanuit jouw eigen ervaring met de experientiele oefeningen.

Prijs: 1199,- euro

Accreditatie is afgegeven voor:

De NVRG (Nederlandse Vereniging van Relatie en Gezinstherapeuten) als nascholing voor 24 punten.     Het register Eerstelijnspsychologie NIP als nascholing voor 24 punten. De Stichting NRVS (Nederlands Register voor Seksuologie) als nascholing voor 3 punten.

Vooropleiding: Cursisten dienen voorkennis te hebben van ACT.

Overige kosten: aanschaf van het boek ACT in Love (prijs 29,95 euro). Dit boek dient voor aanvang van de training in je bezit te zijn.

Data met open inschrijving:

7 en 28 oktober en 11 november en 2 december 2024 Unieplaza Culemborg.

14 april, 12 en 26 mei en 16 juni 2025 Unieplaza Culemborg.

Les door: Denise Matthijssen

Ontwikkeld door: Denise Matthijssen

Inbegrepen: koffie/thee met lekkers én verzorgde lunch en de handleiding voor professionals ter waarde van 34.95 euro. Gratis parkeren.

Een geweldige ervaringsgerichte training voor relatiecoaches en therapeuten!

Edith Molenaar

Relatietherapeut I Systeemtherapeut I Coach

Het boek ACT in Love blinkt uit in eenvoud en helderheid t.a.v ACT-principes. Tevens ademt je boek een absoluut niet geforceerde positieve sfeer uit ten aanzien van de complexe dynamiek van een partnerrelatie, waar we soms tegenaan lopen in ons eigen leven en wat we vaak tegen komen in onze consultatieruimte. Dit in tijden waar heel wat mensen relationeel erg zoekende zijn…. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek heel wat jonge (en ook oude) therapeuten kan inspireren in hun werken met de boeiende dynamiek van een partnerrelatie.

Jan Norré

Klinisch psycholoog en seksuoloog

‘Denise is een opleider met een schat aan ervaring en kennis, ze heeft mij 4 dagen weten te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Ervaringsgerichte oefeningen werden afgewisseld met theorie.  Denise verbindt de ACT principes met de verschillende fundamentele (relatie) theorieën in het werkboek ACT in Love. En ze creëert een persoonlijk en veilige sfeer waardoor ik tijdens de training met mijn eigen ervaringen en inzichten heb kunnen oefenen. Dit werd afgewisseld met casuïstiek-oefeningen. Na het volgen van deze training ben ik in staat om aan de slag te gaan met deze ervaringsgerichte relatietherapie die ik kan toepassen bij individuele cliënten, koppels en in de groep’.

Marieke de Geer

ACT Sisters, ACT Master, GGZ praktijk Marieke van de Geer

“ACT in Love is een ervaringsgerichte training waarbij je  aan de slag gaat met een mooie afwisseling in theorie en experiëntiële oefeningen. Denise weet een optimaal leerklimaat te creëren waardoor je als cursist zelf kunt gaan ervaren wat de methodiek kan beteken voor relaties, inclusief die van jezelf. Het werkboek is enorm volledig en in combinatie met de training heb je het volledige pakket in huis om aan de slag te gaan met ACT in relatietherapie. Echt een aanrader!”

Sylvia Uitterhoeve

GZ-psycholoog en systeemtherapeut NVRG

ACT basis

(3 daagse training op locatie)

De 3 daagse ACT basistraining kan zowel Incompany als met open inschrijving gevolgd wordtn.

De training is een introductie op ACT. Het grootste deel van de cursus bestaat uit zelf ervaring opdoen met de zes ACT-kernprocessen.

Op basis van de opgedane kennis en ervaringen, leer je indicaties te stellen voor, en een begin te maken met het toepassen van ACT-technieken.

Verder leer je hoe je een ACT-behandeling kunt opbouwen en evalueren.

Daarnaast krijg je informatie over de vaardigheden/houding jij zelf als ACT-therapeut nodig hebt om je verder in ACT te kunnen ontwikkelen.

Doelgroep: Doelgroep: Klinisch-psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Psychologen, Gedragswetenschappers, Orthopedagogen, Psychiaters, POH-GGZ, Verpleegkundig Specialisten, Systeemtherapeuten, Systeem therapeutisch werkers, SPV-er, Fysiotherapeuten, coaches en andere professionals in de zorg.

Prijs: 699,- euro

Accreditatie is afgegeven door:

VGCT nascholing: 18 punten.

NIP/NVO nascholing: 18 punten.

NIP/NVO opleiding: 6 behandeling, 2 diagnostiek, 1 overige.

Fysiotherapie Portaal: 20 punten.

Registerplein: 38 punten.

STiR: 18 punten.

Vooropleiding: een afgeronde HBO of universitaire opleiding.

Overige kosten: Harris, R. (2020) Acceptatie en Commitment therapie in de praktijk. Herziene editie. Hogrefe Uitgevers. ISBN 9789492297327. 56,65 euro. Dit boek dient voor aanvang van de training in je bezit te zijn.

Locatie: Unieplaza Culemborg

Data met open inschrijving:

13 mei 2025
27 mei 2025
10 juni 2025

Les door: D. Matthijssen

Ontwikkeld door: D. Matthijssen/E de Rooij

Inbegrepen: koffie/thee verzorgde lunch.

 

Meld je hier aan

Ervaringen van deelnemers aan de training ACT your way

(Denise Matthijssen en Els de Rooij)

De structuur van de sessies maken het toegankelijk. Super praktisch in elkaar gezet en goed theoretisch onderbouwd. Jullie zijn hele fijne, warme enthousiaste trainers, wat maakte dat het meedoen aan de groep heel veilig voelde.

Monique: deelnemer ACT in Balans.

 

Ik heb de trainersopleiding ACT your way met veel plezier gevolgd. Denise en Els zijn energiek, betrokken, positief, staan open voor feedback en vragen en brengen de ins en outs van het ACT your way programma in een hoog, inspirerend en afwisselend tempo waardoor ik de hele dag geboeid bleef. Over elke oefening is nagedacht, het sluit prachtig aan op de onderliggende theorie en de auteurs en opleiders zijn in staat om op creatieve, interactieve en originele wijze de ACT principes aan deelnemers over te brengen. 

                              Dr. Esther de Bruin /Directeur, GZ-psycholoog Associate professorUniversiteit van Amsterdam

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in op mijn mailinglijst om het laatste nieuws en updates te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!